زندگینامه

زندگی نامه دکتر بهمن ابراهیمی حسین زاده عضو هیات علمی دانشگاه تهران

بهمن ابراهیمی حسین زاده فرزند مصطفی متولد 1356 در شهر مشهد در یک خانواده متوسط و مذهبی بدنیا آمد. ایشان دوران ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان را در مشهد گذراند. دکتر ابراهیمی حسین زاده در تمام دوران تحصیل خود از دانش­ آموزان ممتاز محسوب می­شد و همواره از لحاظ حسن اخلاق زبانزد خاص و عام بود.
دکتر ابراهیمی حسین زاده در سال 1375 پس از کسب مدرک دیپلم از طریق کنکور سراسری در رشته مهندسی شیمی-صنایع پتروشیمی دانشگاه صنعتی اصفهان پذیرفته شد. وی در دوران دانشجویی علاوه بر فعالیت های آموزشی در امور فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز فعال بود و از دانشجویان تحلیل گر در مسایل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به حساب می آمد؛ به طوری که در اکثر دوره های آموزشی با اساتید صاحب نام در حوزه های مقابله با تهاجم فرهنگی، امپراطوری رسانه ای، غرب از فلسفه تا تکنولوژی، عرفان اسلامی، مهدویت و…شرکت فعال داشت.
دکتر ابراهیمی حسین زاده در سال 1380 در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی شیمی-صنایع غذایی در دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته و در سال 1382 فارغ­التحصیل گردید. وی در این مقطع تحصیلی عمدتاً بر روی فعالیت­های علمی و تحلیل گری فناوری متمرکز گردید به طوری که موفق شد نتایج پایان ­نامه خود را به صورت مقالات علمی – پژهشی منتشر و در کنفرانس­های علمی – پژوهشی ارائه نماید و همزمان مقالات متعددی در حوزه مدیریت تکنولوژی منتشر کند. از سوی دیگر فعالیت های خود را در همکاری با شبکه تازه تاسیس تحلیل گران تکنولوژی ایران که به ایتان معروف بود شروع نمود. او در راه اندازی گروه بیوتکنولوژی و پس از آن گروه مدیریت فناوری های نوین نقش بسزایی داشت. این کانون تفکر به گونه ای موفق شد که توانست نقش مهمی در تدوین سند سبز استراتژی توسعه بیوتکنولوژی کشور ایفا کند. این امر باعث شد که خیلی سریع به تیم راه اندازی و تاسیس ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری وارد شود. در این ستاد تازه تاسیس در ابتدا مسئولیت دبیری کارگروه طرح های کوتاه مدت و چندی بعد مسئولیت کارگروه توسعه فناوری و تولید ستاد را به عهده گرفت. نتیجه تلاش های تیمی این کارگروه موفقیت در انجام طرح های بسیاری از جمله نانوفیلتراسیون آب، توسعه نانو در صنایع نساجی، کامپوزیت، ساختمان، خودرو و… و همچنین برگزاری اولین نمایشگاه توانمندی های نانو در ایران و چندین دستاورد که در آن زمان در کشور کاملاً بی­ نظیر و استثنایی بود شد. همزمان با این فعالیت ها وی از سال 1384 با قبولی در آزمون کتبی دکتری و کسب رتبه ممتاز در آزمون شفاهی توانست وارد رشته دکتری مهندسی شیمی-بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس شود. علاقه شدید دکتر ابراهیمی حسین زاده به فعالیت در حوزه اقتصاد دانش بنیان باعث شد تا در سال 1386 با جمعی از نخبگان کشور شرکت پاک فن را تاسیس نماید و در حوزه توسعه و تولید محصولات دانش بنیان در زمینه ساختمان، نساجی و محصولات آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده فعالیت کند. در این سال ها توانست با کمک همکاران خود اختراعی در این حوزه به ثبت رسانده و آنرا تجاری نماید که در برخی خبرگزاری ها نیز بازتاب داشت. دکتر ابراهیمی حسین زاده توانست تحصیلات مقطع دکتری خود را در سال 1388 با انتشار 4 مقاله علمی با نمایه  ISI و با IF بالا در حوزه کاری خود به اتمام برساند.
او از سال 1389 پس از شرکت در فراخوان جذب هیات علمی از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و طی کلیه مراحل ارزیابی دانشگاه تهران در مدت یکسال توانست در سال 1390 به عنوان عضو هیات علمی این دانشگاه مشغول تدریس شود. با توجه به سوابق درخشان او در حوزه فناوری های نوین، توسعه و تولید و همچنین مدیریت فناوری در سال 1391 به عنوان مشاور معاون پژوهشی دانشگاه تهران و مدیر نظام عرضه و تقاضای علم و فناوری این دانشگاه برگزیده شد. پس از چندی از در سال 1393 از سوی شورای عالی عتف به عنوان مدیر یکی از طرح های کلان انتخاب شد و موفقیت های مناسبی در پیشبرد طرح کسب نمود. استاد فرزانه دانشگاه تهران هم اکنون مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی نیز می باشد و دانشجویانی در مقطع دکتری و ارشد در حوزه دارورسانی هدفمند برای درمان سرطان ها و ساخت سامانه های حامل دارو برای درمان آلزایمر و همچنین پانسمان های پیشرفته برای بهبود زخم های حاصل از سوختگی های شدید تربیت نموده است.
عناوین بخشی از فعالیتهای پژوهشی ایشان به قرار زیر می­باشد:
1- استاد راهنما  یا مشاور در بیش از 15 پایان نامه ارشد و 4 رساله دکتری در حوزه نانوبیوتکنولوژی در دانشگاه تهران؛
2- گرد آوری یا ترجمه 7 جلد کتاب
3- ثبت دو اختراع ملی و یک اختراع بین المللی در آمریکا
4- ارائه بیش از 16 مقاله علمی – پژوهشی در مجلات معتبر علمی – پژوهشی داخلی و بین ­المللی(ISI)؛
5- ارائه بیش از 30 مقاله در کنفرانسهای علمی – پژوهشی در کنفرانسهای داخلی و بین­ المللی؛
6- مدیریت و انجام بیش از 10  طرح پژوهشی – کاربردی
دکتر ابراهیمی  علی رغم فعالیت­های چشمگیر در امور آموزشی و پژوهشی و مشارکت در فعالیت­های اجرایی و همچنین فعالیت در حوزه اقتصاد دانش بنیان، فعالیت در حوزه های فرهنگ سازی و اجتماعی را نیز در نظر داشته و از وظایف خود می­دانست و هر کجا که لازم بود برحسب وظیفه و بنا به پیشنهاد مسئولین و یا دوستان در انجام آن کوشا بوده است بخشی از این فعالیت ها عبارتند از:
عضو هیات تحریریه نشریه اقتصادی- کسب و کاری دریک –تهران (دارای مجوز نشر از وزارت ارشاد)
عضو هیات تحریریه گروه بیوتکنولوژی شبکه تحلیلگران تکنولوژی ایران (ایتان)
عضو هیات تحریریه گروه مدیریت فناوری های نوین ایتان
مشاور سایت دیده بان فرصت های سرمایه گذاری و کسب و کار (دریک آنلاین)
مدرس دوره های مدل کسب و کار در 12 دوره توانمند سازی فناوری نانو ستاد نانو ریاست جمهوری
مدرس 3 دوره بینش های تجاری سازی و کسب و کار در انجمن نانو پزشکی تهران
عضویت در شورای مسجد دانشگاه صنعتی اصفهان
مدرس دوره تحلیل فیلم در پایگاه بسیج مسجد جوادالائمه مشهد
سردبیر نشریه داخلی ندای مسجد-مشهد
عضو بسیج مسجد جوادالائمه –منطقه پنج مالک اشتر
سخنرانی های متعدد در مجامع مختلف نظیر:
·         سخنران ویژه در نشست مشترک ستاد نانو ریاست جمهوری و آستان قدس رضوی
·         سخنرانی (فعاليت هاي ستاد ويژه توسعه فناوري نانو و سياست هاي لازم) درمجمع سالانه بسیج اساتید كشور در مشهد مقدس
·         سخنرانی(فناوري نانو و كاربرد هاي آن) در مجمع رايزن هاي فر هنگي ايران در مشهد مقدس
·         سخنران ویژه (دستاورد ها و برنامه هاي ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رياست جمهوري) در اولين سمينار شيمي و صنعت دانشگاه اصفهان
·      سخنران ویژه در (فناوري نانو و كاربرد هاي آن و چالش هاي مديريت نانو در ايران) در اولين سمينار فناوري نانو دانشگاه آزاد با عنوان فناوري نانو و كاربرد هاي آن
·         سخنران ویژه در اولين سمينار نانو مواد استان آذربايجان شرقي
·         و…
خلاصه سوابق اجرایی ایشان نیز عبارتند از:
عضو هیات علمی دانشگاه تهران
مشاور معاون پژوهشی دانشگاه تهران
مدیر دبیرخانه نظام عرضه و تقاضای علم و فناوری دانشگاه تهران
مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی-ریاست جمهوری
دبیر کارگروه توسعه فناوری و تولید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو-ریاست جمهوری
عضو تیم راه اندازی گروه بیوتکنولوژی و مدیریت فناوری های نوین شبکه تحلیلگران تکنولوژی ایران
کارشناس مرکز همکاری های فناوری ریاست جمهوری
معاون کمیته معین فناوری نانو دانشگاه تهران
مدیر اجرایی طرح کلان کاربرد فناوری های نوین در محیط زیست-شورای عالی عتف
مدیر اجرایی طرح کلان ملی سیاستگذاری، ارزیابی و شناسایی خطر آلاینده های غذایی و محیط زیست-شورای عالی عتف
عضو کمیته فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی
عضو کمیته فناوری های نوین سازمان حفاظت محیط زیست
مدیر برگزاری اولین نمایشگاه توانمندی های ملی نانو ایران
سرپرست شرکت های ایرانی در اولین نمایشگاه ستاد نانو روسیه (NTMEX 2007) ، در شهر مسکو
سرپرست شرکت های ایرانی نانو در اولین نمایشگاه تجاری- صنعتی ایران و مالزی در کوالالامپور
مدیر عامل و رییس هیات مدیره شرکت پاک فن گستر پاسارگاد
عضو هیات موسس گروه صنعتی مبتکران
عضو گروه موسس شرکت سرمایه گذاری ریسک پذیر سامان سرمایه نانو
نماینده ایران در دوره Multi-Country study Mission on strategic industries in Member countries:Nanotechnology   برگزار شده توسط (APO) Asian productivity organization، 2007 ، سئول، كرة جنوبي.
نماینده ایران در دوره Study meeting on strategic industries : nanotechnology   برگزار شده توسط (APO) Asian productivity organization ، 2008 ،تایپه،  تایوان.

آشوب جهان و جنگ دنیا به کنار
بحران ندیدن تو را من چه کنم
جای مولایمان خالی